Лікування больових синдромів і вегетативних дисфункцій

Роздільне харчування

Існують різні підходи в роздільному харчуванні (підхід китайської і тибетської медицини, аюрведической медицини, підхід західної дієтології).
Розглянемо підхід західної дієтології.

Роздільне харчування – це спеціальна система правильного харчування, яка допомагає людям позбутися від різних захворювань і відчути справжнє полегшення від прийому їжі. Роздільне харчування – це комплекс правил, який розділяє всі продукти на види, і встановлює правила їх прийому. Воно засноване на уявленнях про сумісність і несумісність продуктів і шкідливості для здоров’я вживання поєднань деяких продуктів. Для роздільного харчування головне – що і з чим є, поєднувати. На думку прихильників роздільного харчування, якщо в шлунок потрапляють одночасно несумісні один з одним продукти, їх перетравлення буде достатньо складним. Як відомо, згодом, погано переварена їжа відкладається в організмі у вигляді жирів і шлаків. Це пояснюється тим, що для розщеплення вуглеводів потрібне лужне середовище, а білкам потрібна кисле середовище. Умови для перетравлення різного роду продуктів так само різні.
Основним правилом здорового роздільного харчування є вживання окремо білкової їжі і окремо вуглеводної.
До білків можна віднести рибу, м’ясо, горіхи, яйця. Вуглеводна кошик представлена ​​у вигляді злаків, борошняних виробів, солодощів, круп, картоплі. Вуглеводне харчування також називають енергетичним харчуванням, тому дані продукти обов’язково повинні бути присутніми в раціоні людини. Даний вид продуктів дуже легко перетравлюються організмом. Дотримуючись правил роздільного харчування необхідно враховувати його основні принципи:
- Не слід приймати разом білкову та вуглеводну їжу: рибу, м’ясо, горіхи, сир, яйця та іншу білкову їжу з хлібом, злаками, картоплею, тістечками, фруктами та іншими вуглеводними продуктами;
- Не рекомендується приймати одночасно два різних білки: м’ясо і яйце, м’ясо і горіхи, сир і яйця, сир і горіхи;
- Не поєднувані білки і жири одночасно. Шкідливо вживати в їжу вершкове масло, вершки і рослинне масло з горіхами, яйцями, м’ясом, сиром та іншими білковими продуктами;
- Одночасно можна вживати тільки один вид крохмалю;
- Не вживайте разом, кислу і вуглеводну їжу;
- Не поєднувані диню і кавун
- Не можна пити молоко разом з їжею, тому що воно згортається через соків фруктів і овочів. Це провокує появу процесів гниття в шлунково-кишковому тракті, що може призвести до захворювань і нетравлення;
-творог вважається окремою їжею, його можна вживати тільки з кисломолочними продуктами, але ні в якому разі не з м’ясом і фруктами;
-помідори і кислі фрукти мають низьку сумісність, вони розганяють травлення і вживаються за 20 хвилин до прийому їжі.

Таким чином, дотримуючись основні принципи роздільного харчування, налагоджується робота шлунково-кишкового тракту, самопочуття поліпшується, непогано скидається вага. Результат такого способу схуднення, як правило, буває досить стійким, особливо якщо дотримуватися даного виду харчування постійно.